Ceremonie de sfințire a icoanei Sfântului Ioan Botezătorul la Biserica Armeană din Pitești

sfintire icoanaSambata, 1 august, Preasfintia Sa Arhiepiscopul Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Armene din România, a oficiat incepand cu ora 10:30, la Biserica Armeana Sfantul ”Ioan Botezatorul” din Pitesti, slujba Sfintei Liturghii, la finalul căreia a săvârșit ceremonia de sfintire a unei impresionante icoane a Sfântului Ioan Botezatorul, lucrată în mozaic, care va fi montată pe frontispiciul bisericii.
Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a delegat – pentru a participa la eveniment – pe părintele Lucian Grigore, preot slujitor la Biserica Domnească ”Sfântul Gheorghe” din municipiul Pitești. În cuvântul său de întâmpinare, Intaistatatorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din Romania a transmis Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic salutul său de bucurie, pace și împreună-binecuvântare, mulțumindu-i pentru căldura sufletească și atașamentul cu care a întâmpinat totdeauna prezența și lucrarea Bisericii Armene în Argeș.
La eveniment au fost prezenți domnul Florin Tecău, Președintele Consiliului Județean Argeș, oficialități ale municipiului, precum și personalități ale comunității armene din Pitești și din țară.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + five =

This entry was posted on 01/08/2015 and is filed under Evenimente. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.